1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -AK Parti Muğla Milletvekili Boğa: -"Özellikle son 10 yıllık dönemde çalışma hayatında önemli düzenlemeler yapıldı, gelişmeler kaydedildi"


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Türkiyede özellikle son 10 yıllık dönemde çalışma hayatında önemli düzenlemeler yapıldığını ve gelişmeler kaydedildiğini, bu pozitif gelişmelerin 1 Mayıs gibi günlerin amacına uygun olarak bir bayram havasında kutlanmasına vesile olacağını bildirdi.
     AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çalışanın alnının teri kurumadan emeğinin verilmesi emrini veren bir inanca sahip toplumda emek sömürüsünün yaygınlaşamayacağını ifade etti.
     Özellikle son 10 yıllık dönemde çalışma hayatında önemli gelişmeler yaşandığını ve düzenlemeler yapıldığına dikkati çeken Boğa, bu pozitif gelişmelerin bu günlerin amacına uygun olarak bir bayram havasında kutlanmasına vesile olacağını belirtti.
     Hala tabularından vazgeçemeyen, tapınma malzemesi yaptıkları simgeleriyle kendileri için istismar alanı haline getirdikleri belli alanlarda gösteri yapma ısrarında olanlarda iyi niyet aramanın mümkün olmadığını kaydeden Boğa, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     "Yüzyıllarca dünyaya hakim olan sömürü düzeninin sonucunda ortaya çıkmış bir sürü olgu ve olay artık uluslararası kurumsal kimlik kazanmış, önemli gün ve haftalar olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu toplum şimdiye kadar aştığı tüm badireler gibi bunları da aşacak ve bu kavramlara kendi kimliğini yansıtacaktır. Tıpkı Nevruz da olduğu gibi bundan sonra işçi bayramları da geniş işçi kitlelerinin umutla katıldığı törenlere dönüşecektir. İşte o zaman işçisiyle, köylüsüyle, bürokratıyla el ele, kol kola bir toplum oluşturmanın övüncünü yaşayacağız. Yapay toplumsal sınıflar oluşturma ve bu sınıflar arasında meydana getirilebilecek kavga ve çekişmelerden beslenme arzusu biz de hiç bir zaman yer bulmadı, bulamayacak."
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER