1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel

1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Film Festivali -Kültür ve Turizm İl Müdürü Tosun: -Bu festivalle Sinopun Türkiye sinemasının feneri haline dönüşmesi amaçlanmaktadır


SİNOP (A.A) - Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, bu yıl ilki gerçekleştirilecek 1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Film Festivali ile Sinopun Türkiye sinemasının feneri haline dönüşmesinin amaçlandığını söyledi.
     Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinopta 1-5 Aralık 2012 tarihleri arasında 1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Film Festivalinin gerçekleştirileceğini, festivalde Kuzey Yıldızı Sinop 1. Ulusal Belgesel Film Yarışmasına katılan ve Sinopu konu alan 10 filmin gösterileceğini belirtti.
     Festivalin Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ile Ayancık, Gerze ve Erfelek Belediyelerinin de desteğiyle yapılacağını bildiren Tosun, bienaller, sanat etkinlikleri, birçok dizi film, sinema filmi ve belgeseller ile bir sanat platformu haline gelen Sinopun şimdi de film festivali ile gündeme geleceğini vurguladı.
     Sinopun Karadenizin antik dönemden beri tek doğal liman kenti olmasının deniz kültürünün hakim olduğu bir kent kimliğini gündeme taşıdığını belirten Tosun, Sinop birçok denizci serüvenlerinin, hikayelerinin yaşandığı ve sergilendiği bir kent. Sinop fenerleri de denizcilerin dünyasında nirengi noktası ve kurtuluşu simgeler. Hırçın Karadenizin fırtınasından kaçan deniz araçları Sinop Limanına sığınır. Dün olduğu gibi bugün de fırtınalı havalarda bu araçlar bir deniz üssü kenti oluşturmaktadır. İnceburun Feneri, Türkiyenin en kuzeyinde 42. paralelin ve kurtuluşun simgesi olarak nöbet tutar denizcilere. Bu festivalle Sinopun Türkiye sinemasının feneri haline dönüşmesi amaçlanmaktadır. Festival, uzun soluklu ve yıllarca sürmesi düşünülen Sinop Film Festivalinin öncüsü ve başlangıcı olacaktır. Herkesi bunun bir parçası olmaya davet ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
<< Önceki Haber 1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER