1. Uluslararası Akdeniz Dil Çalışmaları Konferansı

1. Uluslararası Akdeniz Dil Çalışmaları Konferansı başladı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Akdeniz Dil Çalışmaları Konferansının başladı.
     Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda yapılan kongrenin açılış töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kınsız, konferansta kurulacak ilişkiler ile gelecekte bir çok projenin temelini oluşturacağını söyledi.
     Konferansta yabancı bir çok bilim adamının ve öğrencinin katıldığını vurgulayan Kınsız, yabancı dilde ilk öğrenimi ve öğretiminde zorlukların ve farklı öğretim uygulamalarının uluslararası bir platformda paylaşılacağını belirtti.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtçephe de üniversitelerin her alanda topluma hizmet etme misyonunun olduğunu belirterek, konferans ile çeşitli ülkelerden katılan bilim insanlarının paylaşımları önemli zeminler oluşturacağını bildirdi.
     Dilin insanlık tarihi içerisinde kültür aktarımında en önemli araç olduğuna dikkati çeken Kurtçephe, küreselleşen dünyada yabancı dilin daha önemli hale geldiğini kaydetti.
     Almanyadan Friedrich-Alexander Üniversitesi, Romanyadan Craiova Üniversitesi, Bosna Hersekten Burç Üniversitesi ve Ankara Araştırmacı Çocuk Merkezinin iş birliğiyle yapılan konferans, 12 Mayıs Cumartesi günü gala yemeğiyle sona erecek.
     (MUH-HS)
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Akdeniz Dil Çalışmaları Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER