1

1-7 Ekim Emzirme Haftası -Dr. Mesut Göktepe: -Anneler, emzirme ile karşılaşabilecekleri sorunların çözümünde aile hekimlerinden ve hastanelerimizdeki bu konu ile ilgili çalışanlardan yardım alarak sorunlarını daha rahat aşab


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birim Sorumlusu Dr. Mesut Göktepe, annelerin, emzirmede karşılaşabilecekleri sorunların çözümünde aile hekimlerinden ve hastanelerde konuyla ilgili çalışanlardan yardım alabileceğini bildirdi.
     Dr. Mesut Göktepe, yaptığı yazılı açıklamada, annelerin, bebeklerini ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemesi, bebeğin büyümesi ve gelişmesi için yeterli olduğunu belirterek, 6ncı aydan sonra ise uygun ve yeterli ek gıdalara başlanarak, emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.
     Doğru emzirme tekniğinin öğrenilerek uygulanması gerektiğini vurgulayan Dr. Göktepe, şunları ifade etti:
     Emzirme öğrenilen bir beceridir. Emzirmek giderek kolaylaşır, zorlaşmaz. Anneler, emzirme ile karşılaşabilecekleri sorunların çözümünde aile hekimlerinden ve hastanelerimizdeki bu konu ile ilgili çalışanlardan yardım alarak sorunlarını daha rahat aşabilir. Anne sütü, bebek için gerekli tüm besinler yanında yeterli miktarda suyu da içermektedir. İlk 6 aylık dönemde çok sıcak havalarda dahi anne sütündeki su, bebeğin susuzluğunu gidermeye yeterlidir. Emzirmeye, doğumdan hemen sonra başlanmalıdır. Doğumdan sonra ilk birkaç gün içinde gelen koyu ağız sütü bebeğe mutlaka verilmelidir. Bu süt bebeğin büyümesine yardımcı olur, bebeğin hastalıklara karşı koruyucu maddeleri almasını sağlar. Doğumdan sonra 1-2 gün süt gelmese bile mamaya geçilmemeli, biberon verilmemeli, bebek emzirilmelidir. Bebek, sık sık memeye tutulunca 3-4 gün sonra bile süt gelebilir.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER