10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Önen: -Nerede yaşanırsa yaşansın gerçekleşen insan hakları ihlalleri sadece o ülkenin sorunu değil tüm insanlığın ortak sorunudur


ŞANLIURFA (A.A) - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, nerede yaşanırsa yaşansın gerçekleşen insan hakları ihlallerinin, sadece o ülkenin değil tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu bildirdi.
     Önen, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 64 yıl önce 10 Aralık 1948de ilan edildiğini anımsattı.
     Türkiyenin sadece vatandaşlarla değil tüm dünya insanlarının haklarıyla ilgilendiğini ifade eden Önen, şunları kaydetti:
     Nerede yaşanırsa yaşansın gerçekleşen insan hakları ihlalleri sadece o ülkenin sorunu değil tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu nazariyeden hareketle, devletimiz, başta yaşama hakkı olmak üzere bir devletin kendi vatandaşları da olsa yapmış olduğu ağır insan hakları ihlallerine kayıtsız kalmamakta, mağdur ve mazlumun bu konuda yükselen sesi ve uluslararası arenada insan haklarının ve adaletin savunucusu olmaktadır.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER