10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: Türkiye, yaşanan insan hakları ihlallerini sadece o bölgenin sorunu olarak değil, tüm insanlığın ortak sorunu olarak görmektedir


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Türkiyenin, dünyada yaşanan insan hakları ihlallerini sadece o bölgenin sorunu olarak değil, tüm insanlığın ortak sorunu olarak gördüğünü bildirdi.
     Kinay, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu gerçeği üzerine inşa edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, 64 yıl önce 10 Aralık 1948de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda kabul edildiğini ve 6 Nisan 1949da Türkiye tarafından onaylandığını hatırlattı.
     Türkiyenin her zaman aldığı veya altına imza attığı kararların ardında kararlılıkla durduğuna ve bu amaçla kendi ülkesindeki yaşam kalitesini yükseltme, insan hakları ihlallerini en aza indirme yolunda ciddi mesafeler kaydederken dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir insan hakkı ihlaline sessiz kalmadığına dikkati çeken Kinay, şunları kaydetti:
     Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı, Kamu Denetçiliği Kanunu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kanununun Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilmesi, yargının hızlı ve etkin işleyişine yönelik alınan önlemler, son dönemde ortaya koyulan iradenin somut örneklerinden sadece birkaçıdır. Diktatörlerin akıl almaz ihtirasları uğruna milyonlarca insanın katledildiği İkinci Dünya Savaşı sonrasında bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması adına kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Allahın halifesi olan insanın hak ettiği değeri bulabilmesi için evrensel anlamda bir taahhüt özelliğini taşımaktadır. Ancak üzücü bir gerçek de şudur ki; o gün bu beyannameyi imzalayan BM, sanki Arakanda, Filistinde, Suriyede yapılanların insan haklarına uygunluğunu teyit edercesine bir sükunet içindedir. Devletimiz ve milletimiz, bu sorunlara uluslararası bir bilinçle yaklaşmaktadır. Türkiye, yaşanan insan hakları ihlallerini sadece o bölgenin sorunu olarak değil, tüm insanlığın ortak sorunu olarak görmektedir. Bu düşüncedeki samimiyetimizin bir ispatı olarak devlet ve millet iş birliğiyle hiçbir devletten yardım almadan çadır kentlerde sayısı 130 bini bulan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. İnsan Hakları Günü vesilesiyle uluslararası toplumun dünyada yaşanan insan hakları ihlallerine daha duyarlı davranması temennisiyle ülkemin ve tüm ulusların İnsan Hakları Gününü tebrik ederim.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER