10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı

10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı -SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hacıeyüpoğlu: -"Bir toplumun yapısının şekillenmesi, değişmesi ve gelişmesi kadına bağlıdır"


SAKARYA (A.A) - 10 Bin Kadın Girişimci Sertifika Programı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO) tanıtıldı.
     SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, kadın girişimciliğinin desteklenmesinin bir ülkenin ekonomik büyümesi, istihdam oluşturması ve rekabet gücünün arttırılmasında büyük önem taşıdığını söyledi.
     Kadınların toplumun mimarı olduğunu kaydeden Hacıeyüpoğlu, "Bir toplumun yapısının şekillenmesi, değişmesi ve gelişmesi kadına bağlıdır. Bu kapsamda girişimci sayısının artması ve kadınlarımızın kendilerini geliştirebilmesi için birçok program ve çalışmayı hayata geçiriyor, başarılarını gündeme taşıyor, onlara cesaret aşılıyoruz. Ayrıca sivil toplum örgütlerimiz ve özel sektör kuruluşlarımız tarafından yürütülen projelere gönülden destek veriyoruz" şeklinde konuştu.
    
     -274 kadın ücretsiz eğitim aldı-
    
     Toplantıda konuşan programın yöneticisi İmge Kaya Sabancı ise girişimcilere rehberlik etmek amacıyla hayata geçirilen programı tamamlayan kadınların iş dünyasında yankı bulan başarılara imza attıklarını kaydetti.
     Sabancı, programdan 274 kadın girişimcinin ücretsiz eğitim aldığını belirterek, bu yılın ikinci yarısında 130 kadına daha ücretsiz eğitim verileceğini sözlerine ekledi.
    
     -Eğitim süreci
    
     Sertifika Programı kapsamında girişimci adayı kadınlara 182 saat eğitim veriliyor. Eğitim programı, "girişimcilik ve sermayeye erişim", "pazarlama ve satış", "organizasyonel planlama ve süreç yönetimi", "muhasebe ve finans", "ticaret ve iş planı geliştirme" ve "iş planı değerlendirme" konularını kapsıyor.
     Sertifikasını alan girişimci adayları, işlerini büyütebilmesi için mentorluk ve koçluk hizmetlerinden yararlanıyor.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER