10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Kırklareli Valisi Yaman: Basın, demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, basının, demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu bildirdi.
     Vali Yaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, dolayısıyla yayımladığı mesajında, basın mensuplarının milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olduğunu belirtti.
     Özellikle kamuoyunun bilgilendirilmesinde basın mensuplarına çok büyük görev ve sorumluluklar düşmekte olduğunu ifade eden Vali Yaman, şunları kaydetti:
     Ülkemizde, bölgemizde ve ilimizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde gazetecilerin etkin bir rolü bulunmaktadır. Bununla birlikte ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınmasında basın mensuplarının büyük bir rolü var. Her konuda kamuoyu oluşturan, meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren basınımızın, demokrasi için hayati bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Basın, demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Basının, kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması büyük önem taşımaktadır. Fedakarca çalışan basın mensuplarımıza gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER