10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -KASİF Başkanı Reis: Özgür medya demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur


SAMSUN (A.A) - Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, özgür medyanın demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurguladı.
     Reis, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan medyanın demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade eden Reis, mesajında şunları kaydetti:
     Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık bir medyanın demokrasinin, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri ve etkisi vardır. Özgür medya demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100. yılı olan 2023te özgür, tarafsız medyasıyla dünyada söz sahibi olacaktır. Basının işlevlerini yerine getirebilmesi için özgür bir çalışma ortamının sağlanması ve meslek etiğinin her şeyin üstünde tutulmasıyla olanaklıdır. Bu nedenle gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiyede daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz gazetecilerin başarısını artıracak ve medyamıza da güç kazandıracaktır.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER