10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -AK Parti Hatay Milletvekili Öntürk: Gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir


HATAY (A.A) - AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Öntürk, yaptığı yazılı açıklamada, zor şartlar altında toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte olan gazeteciliğin günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında geldiğini kaydetti.
     Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkün olduğunu ifade eden Öntürk, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir.
     Basınımızın bugün olduğu gibi gelecekte de çalışma ilkeleri hususunda gerekli duyarlılığı göstereceğine ve basının evrensel çalışma ilkelerinden vazgeçmeyeceğine inanıyorum. Basının, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimseyeceğine inancım tamdır. Bu vesileyle bu görevi ifa eden tüm çalışan gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın mensubu gazetecilerin bu önemli görevi bundan sonra da aynı duyarlılıkla yerine getirmeye devam edeceği inancıyla başarılarının devamını diliyorum.
    
     Muhabir: Ekrem Sarcan
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER