10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Gaziantep Valisi Ata, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Ata, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanlığın doğuşundan günümüze kadar süre gelen yönetim sistemleri içerisinde, katılımcı, çoğulcu ve şeffaf bir yönetim sistemi olarak, tüm dünyada kabul gören demokratik yönetimin en temel dayanaklarından birinin hürriyet kavramı olduğunu belirtti.
     Ferdi hürriyeti tam olarak sağlayamayan hiçbir yönetim sisteminin, demokratik bir yönetim şekli olarak gösterilemeyeceğini ifade eden Ata, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri katılımcı, çoğulcu, hak ve hürriyetleri geliştiren bir yönetim anlayışının yerleşmesi konusunda çok büyük mesafeler alınmıştır. Cumhuriyetimizin demokrasi yolunda aldığı mesafede, tüm gayret ve çabaların tek kaynağı olan aziz milletimizin hür vicdanı, müşterek gür sesi olarak, ilkeli, evrensel değerlere ve kişilik haklarına saygılı bir yaklaşımla, objektif habercilik anlayışına dayalı görev yapan, bu niteliğiyle, tarafsız kamu hizmeti veren basınımızın gücü ve katkısı çok önemlidir.
     Ata, basının bu nitelik ve gücünü hiçbir kişi, zümre veya kurumun etki ve tesiri altında kalmadan, özgür bir ortamda icra edebilmesi için, basın mensuplarına uygun çalışma ortamı sağlanması gerektiğini vurguladı.
     Özellikle yerel basının toplumun aynası olduğunun altını çizen Ata, çok zor şartlar altında görevini yapmaya çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER