10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


SİİRT (A.A) - Siirtte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınlanan mesajlarla gazetecilerin günleri kutlandı.
     Vali Ahmet Aydın, mesajında, gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basının önemli ve etkin bir denetim organı olmasıyla demokrasinin, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında temel unsurlarından birisi olduğunu belirtti.
     Basının görevini yaparken hukukun evrensel değerlerinden sapmaması, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemesi gerektiğini belirten Aydın, mesajında, Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Basınımızın bu ilkeleri her zaman üstün tutacağına olan inancım tamdır dedi.
     AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran da gazetecilik mesleğinin fedakarlık ve emek isteyen bir kamu görevi olduğunu, görevi başarılı bir şekilde yapan gazetecilerin, ülkenin başta demokratik gelişimi olmak üzere birçok alanda gelişmesine katkı sunduğunu bildirdi.
     Halkın sağlıklı haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması gerektiğini aktaran Demirkıran, gazetecilerin, gelişen olaylar hakkında halkı bilgilendirmek için ortaya koydukları çabanın kutsal olduğunu kaydetti.
     AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise Cumhuriyetin ve demokrasinin temel unsurlarından biri olan basının, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi açısından vazgeçilmez olduğunu aktardı.
     Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, gazetecilik mesleğinin topluma yön veren, kamuoyu oluşturan ve gerçeklerden haberdar eden, demokrasinin gelişmesine ve daha ileriye gitmesine katkı yapan bir meslek olduğunu, çok önemli bir kamu görevini ilkeli, tarafsız bir şekilde yerine getiren çalışan gazetecilerin yaşadıkları sorunların sona ermesini temenni ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER