10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Koçak, mesajında, basının haber verme, yorumlama ve eleştirme gücüyle yönetici kesime olduğu kadar geniş halk kitlelerine de adete kılavuzluk ettiğini ifade ederek, gerek yazılı gerek görsel gerekse internet medyasının günün olaylarını yansıtarak, görüş ve eleştirilerin açıklanmasına ortam hazırlayarak önemli bir görevi üstlendiğini belirtti.
     Gazetecilerin, sayfalarına ve ekranlara yansıttıkları her türlü veri, fikir ve duygu akımlarıyla, toplumun bütün üyelerine erişebildiğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:
     Bu nedenledir ki gazetecilik mesleği her zaman önde ve el üstünde tutulan bir meslek olmuştur. Dünyada olduğu kadar ülkemizde de ilk gazetelerimizin ortaya çıktığı Tanzimattan itibaren basın, demokrasinin gelişmesinde, toplumun bilgilendirilmesinde önemli bir işleve sahip olmuştur. Basın ortaya çıktığı ilk günden itibaren sadece yönetenlerin faaliyetlerini değil, toplumdaki tüm kesimlerin sorunlarını gündeme taşıyarak çok önemli bir iletişim ortamı hazırlamakta ve bunu sürdürmektedir.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER