10. Türkçe Olimpiyatlarına doğru

10. Türkçe Olimpiyatlarına doğru -Olimpiyatların Edirne etkinliğinde Afrikalı öğrenciler kispet giyip, güreş tutacak


EDİRNE (A.A) - 10. Türkçe Olimpiyatlarının Edirne etkinliği bölümünde Afrika kıtasından gelen öğrenciler Er Meydanında kispet giyip, güreş tutacak.
     Edirne Belediyesi ve Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) işbirliğinde 7 Haziran Perşembe günü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanında düzenlenecek 10. Türkçe Olimpiyatları Edirne etkinliğinin tanıtımı, BİŞDER Genel Merkezinde yapıldı.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, burada yaptığı konuşmada, Türkçe Olimpiyatlarının Edirne etkinliği kapsamında Sarayiçinde güzel bir etkinlik yapılacağını söyledi.
     BİŞDER Genel Sekreteri Yasin Atik de, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarında yarışmak için 5 kıtadan, 135 ülkeden Türkiyeye gelecek 1500 öğrencinin başta İstanbul, Ankara ve Edirnenin de aralarında bulunduğu 41 il ve 65 sahnede özel gösteri ve performans sergileyeceklerini belirtti.
     Edirne etkinliği için de 80 öğrencinin 7 Haziran günü sahne alacağını ifade eden Atik, Edirnede modern zamanların en büyük organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatlarının Er Meydanında yapılacak olmasından büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Ayrıca burada bir başka güzellik daha yaşanacak, birbirinden güzel performansların yanı sıra Afrikadan gelen öğrenciler Er Meydanında kispet giyip, güreş tutacaklar diye konuştu.
     (MŞ-BAR-NER)
<< Önceki Haber 10. Türkçe Olimpiyatlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER