10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Osmaniye etkinliği

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Osmaniye etkinliği


OSMANİYE (A.A) - Vali Celalettin Cerrah, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Osmaniye etkinliğinde, Biz kendi okullarımızda yabancı lisanlar öğretirken, dünyanın başka uçlarındaki ülkelerde güzel Türkçemiz öğretiliyor, bizim kültürümüz öğretiliyor. Ne mutlu bize, ne mutlu Türk milletine dedi.
     Türkçe Olimpiyatları kapsamında Osmaniye ilinde yapılan etkinlikler ilgi gördü. 17 ülkedeki Türk okullarında öğrenim gören 75 öğrencinin sahne aldığı etkinliği izlemek isteyenler 7 Ocak Şehir Stadyumunu doldurdu.
     Vali Cerrah, yaptığı konuşmada, etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Gördüğü kalabalığın kentte bugüne kadar gördüğü en büyük kalalabalık olduğunu belirten Cerrah, şöyle konuştu:
     Osmaniyede çok özellikli bir etkinlik yaşıyoruz. Dünyanın dört bir tarafından gelen çok değerli gençlerimiz var. Dünyanın dört bir tarafında okullar açılmış, bu okullarda eğitim görüyorlar ve Türkçe konuşuyorlar. Biz kendi okullarımızda yabancı lisanlar öğretirken dünyanın başka uçlarındaki ülkelerde güzel Türkçemiz öğretiliyor, bizim kültürümüz öğretiliyor. Ne mutlu bize, ne mutlu Türk milletine. Emeği geçen herkese, büyüklerimize, sevgili öğretmenlerimize başarılar diliyorum, teşekkür ediyorum. Türkçe artık dünyanın pek çok yerinde konuşulan bir dil haline geldi. Şimdi hangi ülkeye gitsek kendi dilimizi konuşan insanlar ve dilimizi öğreten Türk Okullarını bulabiliyoruz. Bunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
     Etkinlik, çocukların seslendirdiği şarkı ve türküler, skeç ve danslarla sona erdi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Tuğba Temir
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Osmaniye etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER