10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Çorum etkinliği, sağanağa rağmen gerçekleştirildi


ÇORUM (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Çorum etkinliği yapıldı.
     Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumunda, İnsanlık El Ele, Bayram O Bayram Olur sloganıyla düzenlenen etkinliğin başında sağanak etkili oldu. Stadyumu dolduran vatandaşlar şemsiyeleriyle ve sandalyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı, yağışın azalmasıyla etkinlik başlatıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gecede, 18 ülkeden 70 öğrenci tribünlerdeki yaklaşık 25 bin kişiye renkli etkinliklerini sundu.
     Tunuslu kız öğrenci Karadeniz yöresine ait türküler seslendirirken, Afrikalı öğrencilerin horon gösterisi izleyicilerden alkış aldı.
     Burada konuşan Çorum Valisi Nurullah Çakır, Anadolu insanının da toprağının da farklılıklar beslediğini, bu farklılığın neticesinde oluşan hoşgörüyü de tüm dünyaya taşıdığını söyledi.
     Organizasyona emek verenleri tebrik eden Çakır, Etkinliğe destek veren Anadolu insanını, onları himaye edenleri alkışlıyoruz. Fedakar öğretmenlerimiz dünyanın dört bir yanına giderken buralardan buket buket çiçeklerle döneceklerini biliyorlardı. Bir barış kenti olan Çorumun bu etkinliğe ev sahipliği yapmasının gururunu yaşıyoruz dedi.
     AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise Çorumluların yağmura rağmen stadyumu terk etmeyerek hal dilleriyle de sevgilerini gösterdiklerini söyledi.
     Sponsor firmaların temsilcilerine plaketlerinin verilmesiyle devam eden etkinlik, havai fişek gösterisiyle sona erdi.
     Etkinliği, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de izledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Topal/Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER