10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları


ERZURUM (A.A) - Türkçe Olimpiyatlarının Erzurum etabına katılmak üzere kente gelen yabancı uyruklu öğrenciler, ağaç dikti.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Türk Telekom Atlama Kulelerinde düzenlenen fidan dikiminde, yabancı öğrenciler il müdürlüğü personeliyle birlikte toplam bin adet ağaç dikti.
     İl Müdürü Fatih Çintimar burada yaptığı açıklamada, amaçlarının Türkçe Olimpiyatları kapsamında kente gelen öğrencilerin, arkalarında birer hatıra bırakmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
     Dikilen ağaçların bulunduğu alana, Türkçe Olimpiyatları Hatıra Ormanı adını verdiklerini belirten Çintimar, şöyle konuştu:
     Türk Telekom Atlama Kuleleri, ülkemizin önemli bir simgesi haline geldiği için ağaç dikimini burada yapmak istedik. Öğrenciler arkalarında önemli bir hatıra bırakacak. İl Müdürlüğü olarak bizler, bu ağaçların korunmasında ve büyümesinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yabancı öğrenciler dikilen bine yakın fidana hayat suyu verdi, bizler de o ağaçları büyütüp buranın bir olimpiyat ormanı haline dönüşmesini sağlayacağız.
     Öğrenciler daha sonra il müdürlüğü personeli ile dikilen ağaçların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER