11 Şubat

11 Şubat-31 Mayıs Sigara Bırakma Kampanyası -Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dedecan: -Her yıl 10 erişkinin ölümünden birinin nedeni sigaradır


YALOVA (A.A) - Yalova Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan, her yıl 10 erişkinin ölümünden birinin nedeninin sigara olduğunu bildirdi.
     Dedecan, 11 Şubat-31 Mayıs Sigara Bırakma Kampanyasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, tütün kullanımının, dünyada ikinci sırada gelen ölüm nedeni olduğunu bildirdi.
     Dünyada yaklaşık 5 milyon kişinin sigara nedeniyle öldüğünü belirten Dedecan, şunları kaydetti:
     Her yıl 10 erişkinin ölümünden birinin nedeni sigaradır. Sigara kullanımı dünyada en önemli riskli davranışlardan biridir. Bugün sigara içen insanların yaklaşık yarısının sigara nedeniyle yaşamlarını kaybedeceği tahmin edilmektedir. Bu kapsamda sigaranın neden olduğu ölüm, hastalık riskleri ve sigara kullanımını azaltmak amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile ilimizde 11 Şubat-31 Mayıs arasında Sigara Bırakma Kampanyası ve Sigaranın Zararları, Sigara Bağımlılığı ve Bırakma Yöntemleri konulu eğitim seminerlerinin ilki 11 Şubatta verildi.
     Dedecan, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü kapsamında da kampanyaya katılan tüm kamu kurum ve kuruluşların çalışanları ile halk yürüyüşü veya bir şenliğin yapılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Zafer Akpınar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER