11 yaşındaki motosiklet tutkununa gösteri daveti

11 yaşındaki motosiklet tutkununa gösteri daveti -Babası motosiklet tamircisi ve 6 yaşından bu yana motosiklet kullanan çocuk, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Ankarada düzenlenen moto-drag yarışında gösteri sürüşüne dav


YOZGAT (A.A) - Şahin Özmen - Babası motosiklet tamircisi ve 6 yaşından bu yana motosiklet kullanan 11 yaşındaki çocuk, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından Ankarada düzenlenen moto-drag yarışında gösteri sürüşüne davet edildi.
     Sorgun ilçesinde Yunus Emre İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Samet İlgü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşından beri motosiklet kullandığını, motosiklet tamircisi babasının bunda etkili olduğunu kaydetti.
     İlgü, babasının işyerine uğradıkça tamir için bırakılan motosikletleri incelediğini vurgulayarak, Her zaman benim de bir motosikletim olsun isterdim. Babam bana küçük bir motosiklet aldı. Zamanla motosiklete olan tutkum ve kullanma isteğim arttı, daha büyüklerini kullanmaya başladım dedi.
    
     -Hayali Kenan Sofuoğlu gibi olmak-
    
     Motosikletle bazı akrobatik hareketleri yapabildiğini anlatan İlgü, Yaşıma göre tehlikeli olsa da motosiklet sürerken ön tekerleri kaldırıyor, ayakta durabiliyorum. Mevcut motosikletim bana küçük geliyor. İnşallah ileride daha büyük bir motosiklet aldığımda daha başka hareketler de yapabileceğim diye konuştu.
     Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu gibi dünya çapında adını duyurmayı hedeflediğini belirten Samet İlgü, Sofuoğlunun babasının da kendi babası gibi motosiklet tamircisi olduğunu hatırlatarak, ortak yanlarının bulunduğunu söyledi.
     İlgü, moto-drag yarışında gösteri sürüşüne davet edilmesinin kendisini heyecanlandırdığını vurgulayarak, motosiklet tutkunlarına heyecanlı dakikalar yaşatacağını kaydetti.
    
     -Oğlumla gurur duyuyorum-
    
     Baba Hasan İlgü de oğlunun motosiklet kullanma hevesi ve yeteneği olduğunu belirterek, onu dünya çapında bir sporcu olarak yetiştirmek istediğini söyledi.
     Motosiklet kullanma ve motokros gösterileri konusunda oğluna yardımcı olduğunu ve bazı teknikleri de öğrettiğini belirten Baba İlgü, Motosiklet tamircisi olduğum için işim gereği motosikletlerle iç içeyim. Mesleğe başladıktan sonra ben de yarış motosikletlerine ilgi duymaya başladım. Maddi imkanlarım ölçüsünde bu motosikletlerden edindim. Oğlum da bu motosikletlerle antrenman yaptı dedi.
     Ankaradaki moto-drag yarışında gösteri sürüşüne davet edilen oğlu ile gurur duyduğunu vurgulayan İlgü, Oğlum etkinliklerde gösteri sürüşü yapacak. Olumu bir kulübe kaydedip, önümüzdeki yıllarda da bu yarışlara katılmasını sağlayacağım diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Özmen
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber 11 yaşındaki motosiklet tutkununa gösteri daveti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER