11. Türkçe Olimpiyatlarına doğru

11. Türkçe Olimpiyatlarına doğru -Bursada, 18 ülkeden 200 öğrenci gösteri sunacak


BURSA (A.A) - 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Bursada gerçekleştirilecek şenlikte, 18 ülkeden 200 öğrencinin gösteri sunacağı bildirildi.
     Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, olimpiyatların Bursa organizasyon heyeti adına yaptığı açıklamada, TBMM himayesinde Uluslararası Türkçe Derneğince (TÜRKÇEDER) organize edilen olimpiyatların, bu yıl 11incisinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.
     Bu sene İzmir merkezli yapılacak olimpiyatların genel programı hakkında bilgi veren Güney, "Türkçe olimpiyatlarının bu yıl ki coşkusu 24-26 Mayısta İzmir Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek Kültür Şöleni ile başlayacak. Şölen 16 Haziran gecesi İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadındaki görkemli törenle sona erecek diye konuştu.
     Şenliklerin ilk durağının ise Bursa olacağını açıklayan Güney, "Türkçe Olimpiyat Şenliği 31 Mayıs saat 21.15de Atatürk Stadyumunda düzenlenecek. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın da katılacağı şenlikte, 18 ülkeden gelen 200 öğrenci gösteri sunacak" ifadesini kullandı.
     Basın toplantısına, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Yılmaz
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 11. Türkçe Olimpiyatlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER