11. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni

11. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni -Etkinliklere 14 ülkeden 200 öğrencinin katılacağı bildirildi


KONYA (A.A) - 11. Türkçe Olimpiyatları Konya Şölenine 14 ülkeden 200 öğrencinin katılacağı belirtildi.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Anemon Otelde düzenlenen basın toplantısında, olimpiyatların Türkçenin dünyanın dört bir yanında bilinmesine büyük katkı sağladığını söyledi.
     Olimpiyatların etkili bir barış projesi olduğunu belirten Doğan, "Bu organizasyonun gerçekleşmesi hususunda Konya olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Konyaya ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
     11. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni Tertip Komitesi ve Sema Diyalog ve Dostluk Derneği Başkanı Ali Akın ise Türkçe Olimpiyatlarının bir eğlence olmadığını dile getirdi.
     Dünyanın ihtiyaç duyduğu barış dilinin Tükçe Olimpiyatlarıyla ortaya konulduğunu vurgulayan Akın, "Konya şöleni 6 Haziranda Konya Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilecek. Bu kültür şölenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve 14 ülkeden 200 öğrenci katılacak" diye konuştu.
     Toplantıya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan / Mümin Altaş
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 11. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER