13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası

13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası -Kütahyada birinci kademe maçları başladı


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonunca (TFF) düzenlenen 13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonasının birinci kademesinde, Kütahya grup merkezinde maçlar başladı. Kütahya temsilcileri TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Spor ise Bursa ve Eskişehir grup merkezlerinde oynadıkları ikişer karşılaşmada yenilerek elendi.
     Federasyonun resmi olarak organize ettiği en alt yaş kategorisi olan 13 Yaş Altı kategorisi karşılaşmaları, 2011-2012 sezonunda 63 ildeki yerel liglerde bin 452 takımın katılımıyla oynandı. Yerel liglerde dereceye giren 104 takım, 13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
     Şampiyonanın birinci kademe maçları, 6 takımlı 16 ve 4 takımlı iki grupta olmak üzere toplam 18 grupta başladı. Karşılaşmalar, İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Bursa, Kütahya, Eskişehir, İzmir-Ödemiş, Muğla, Denizli, Mersin, Aksaray, Kahramanmaraş, Batman, Düzce, Kastamonu, Sinop, Giresun ve Erzurum grup merkezlerinde gerçekleştiriliyor.
     Kütahya grup merkezinde, (A) Grubunda Eskişehirspor, İstanbul Trabzonspor, Altay, (B) Grubunda da Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor, Bucaspor mücadele ediyor.
     (A) Grubunda ilk iki maçta, Eskişehirspor, İstanbul Trabzonsporu 6-0, İstanbul Trabzonspor, Altayı 2-0 yendi. (B) Grubundaki ilk iki maçta ise Fenerbahçe, Akhisar Belediyesporu 3-0, Bucaspor, Akhisar Belediyesporu 3-0 mağlup etti.
     Gruplardaki son maçlarda, Altay ile Eskişehirspor, Bucaspor ile Fenerbahçe karşılaşacak. Gruplarında birinci olacak takımlar, yarın Mustafa Asım Alkış Stadında finalde mücadele edecek. Finali kazanacak ekip, ikinci kademeye yükselecek.
     Grup merkezlerinde birinci olacak 18 takım, 4 grupta ikinci kademe karşılaşmalarını oynayacak. Final müsabakaları ise ikinci kademe birinciliklerini elde edecek 4 takımın katılımıyla daha sonra ilan edilecek kentte eleme usulüyle oynanacak ve 2011-2012 sezonu 13 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu belirlenecek.
    
     -Kütahya temsilcisi iki takım elendi-
    
     Bursa grup merkezinde yer alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Yalova Acarspora 5-0, İstanbul Merterspora 8-0 yenilerek elendi.
     Eskişehir grup merkezinde mücadele eden Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Spor ise Bursa Bosch Spora 4-2, Kocaeli Demirspora 6-0 yenilerek turnuvaya veda etti.
    
     Muhabir: Kütahya
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER