13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası

13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası -Kütahyadaki birinci kademede birinciliği, finalde Eskişehirsporu yenen Fenerbahçe elde etti


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonunca (TFF) düzenlenen 13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonasının birinci kademesinde, Kütahya grup merkezinde birinciliği elde eden Fenerbahçe, ikinci kademeye yükseldi.
     Federasyonun resmi olarak organize ettiği en alt yaş kategorisi olan 13 Yaş Altı kategorisi karşılaşmaları, 2011-2012 sezonunda 63 ildeki yerel liglerde bin 452 takımın katılımıyla oynandı. Yerel liglerde dereceye giren 104 takım, 13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
     Şampiyonanın birinci kademe maçları, 6 takımlı 16 ve 4 takımlı iki grupta olmak üzere toplam 18 grupta oynandı. Karşılaşmalar, İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Bursa, Kütahya, Eskişehir, İzmir-Ödemiş, Muğla, Denizli, Mersin, Aksaray, Kahramanmaraş, Batman, Düzce, Kastamonu, Sinop, Giresun ve Erzurum grup merkezlerinde gerçekleştirildi.
     Kütahya grup merkezinde, (A) Grubunda Eskişehirspor, İstanbul Trabzonspor, Altay, (B) Grubunda da Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor, Bucaspor mücadele etti.
     (A) Grubunda, Eskişehirspor, İstanbul Trabzonsporu 6-0, İstanbul Trabzonspor, Altayı 2-0, Altay, Eskişehirsporu 2-1 yendi. (B) Grubunda da Fenerbahçe, Akhisar Belediyesporu 3-0, Bucaspor, Akhisar Belediyesporu 3-0 mağlup etti, Bucaspor ile Fenerbahçe maçının normal süresi 1-1 sonuçlandı ama penaltı atışları sonucu Fenerbahçe 7-6 galip geldi. Grup birincilerinin karşılaştığı finalde Eskişehirsporu 1-0 yenen Fenerbahçe, ikinci kademeye yükselme hakkını kazandı.
    
     -İkinci kademede 18 takım mücadele edecek-
    
     Fenerbahçe ile diğer 17 grup merkezinin birincileri İstanbul Sefaköy Kartalspor, Galatasaray, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Demirspor, Denizlispor, İzmir Halilbeylispor, Medical Park Antalyaspor, Adana Demirspor, Konya Torku Şekerspor, Kayseri Erciyesspor, Diyarbakır DSİ Spor, Boluspor, Samsun Kadıköyspor, Çorum Belediyespor, Trabzonspor ve Trabzon Necmiati, 4 grupta ikinci kademe karşılaşmalarını oynayacak.
     Final maçları ise ikinci kademe birinciliklerini elde edecek 4 takımın katılımıyla daha sonra ilan edilecek kentte eleme usulüyle yapılacak ve 2011-2012 sezonu 13 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu belirlenecek.
     Birinci kademede Kütahyayı temsil eden iki takım TKİ Tavşanlı Linyitspor, Bursa grup merkezinde, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Spor ise Eskişehir grup merkezinde elenmişti.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 13 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER