13. Kamu Kalite Sempozyumu yapıldı

13. Kamu Kalite Sempozyumu yapıldı -Türkiye Kalite Derneği tarafından düzenlenen 13. Kamu Kalite Sempozyumu TOBB İkiz Kulelerinde gerçekleştirildi


ANKARA (A.A) - Türkiye Kalite Derneği tarafından düzenlenen Dünyanın 10. Ekonomisinde Vatandaş Odaklı Kamu Yönetimi konulu 13. Kamu Kalite Sempozyumu, TOBB İkiz Kulelerinde gerçekleştirildiği bildirildi.
     Ankara Valiliği Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyuma Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M.Fahir Altan, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, TOBB Başkan vekili Faik Yavuz, Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri ve Üniversite temsilcileri katıldı.
     Sempozyumda Türkiyenin Dünyanın 10. Ekonomisi olma hedefi doğrultusunda ihtiyaç duyduğu vatandaş odaklı kamu yönetimi yapısı ve dinamikleri ele alındı. Bu çerçevede, stratejik planlamadan kurumsal performans değerlendirmesine, uzman kurumların rolüne ve kurumlar arası eşgüdüme kadar bu hedefe ulaşma doğrultusunda önem taşıyan bütün kilit konular özlü bir biçimde irdelenip tartışılma ortamı oluşturuldu.
     Bu alanlarda Türkiyede vatandaş odaklı kamu yönetimi açısından kritik roller üstlenen kurumların deneyim ve perspektiflerini de ortaya koyma imkanı sağlandı.
     Sempozyumda bir konuşma yapan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, toplam kalite yönetiminin yalnızca ticari kuruluşların rekabet gücünü artırmak için değil, bütün bir toplumun yaşam kalitesini yükseltmek adına gerekli olduğunu belirterek Artık toplam kalite, ülkemizde insanların yaşamını etkileyen tüm kurum ve kuruluşların benimsemesi gereken bir hizmet felsefesi olarak algılanmalıdır. Cumhuriyetin 100.yılında, Türkiyenin vizyonu, dünyanın 10. büyük ekonomisi olmaktır. Bu vizyon çerçevesinde değişen her şey gibi kamu yönetiminde de vatandaş odaklı bir hizmet anlayışının geliştirilmesi gerekmektedir ifadelerini kullandı.
     Ankara ilinde; etkin, verimli, hesap verilebilir, vatandaş beyanına güvenen ve şeffaf bir kamu yönetimi oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:
     Kamu hizmetlerinin hızlı, kaliteli, basitleştirilmiş ve düşük maliyetli bir şekilde yerine getirilmesi hedefimizdir. Kamu hizmeti anlayışında meydana gelen değişimler ile kamu hizmetlerinin kalitesine ilişkin yeni talepler karşısında devlet-vatandaş ilişkilerinde hizmet arzının daha etkin ve verimli kılınmasını zorunlu hale getirmektedir. Bürokratik işlemlerin aşırı yoğunluğunun zaman ve kaynak israfına yol açtığı, işlemleri uzattığı ve yönetimde verimsizliğe sebep olduğu açıktır. Bu bakımdan Ankarada kamu kurum ve kuruluşlarında iş akışı ve analizlerin yapılmasıyla iş değerlendirme sistemlerinin kurulması suretiyle vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırıcı, hizmetlerde sürat ve verimliliği artırıcı çalışmalar yapılmıştır.
     Sempozyuma, Eğitimde Vatandaş Odaklı Yönetim, Kurumsal Performans, Yönetimi ve Değerlendirilmesi, Kamu Kurumları Arasında Eşgüdüm, Stratejik Planlama ve Kaynak Yönetimi konularında yapılan sunumlarla devam edildi.
     (YSA-EBG)
<< Önceki Haber 13. Kamu Kalite Sempozyumu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER