14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Eskişehir Valisi Koçdemir: -İnsanların vazgeçemeyeceği temel hak olan sağlıklı hayat, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, insanların vazgeçemeyeceği temel hak olan sağlıklı hayatın, nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğunu bildirdi.
     Koçdemir, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisinin de, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesi olduğunu belirtti.
     Yatağa bağımlı hastaların kendi evlerinde aile ortamında tıbbi bakımlarını sağlamak üzere Evde Bakım Hizmeti verilmeye başlanması, hastanelerde Merkezi Randevu Sistemine geçilmesi, Aile Hekimliği uygulamasının başlatılmasının hastalara daha kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağladığını vurgulayan Koçdemir, şunları kaydetti:
     İnsanların vazgeçemeyeceği temel hak olan sağlıklı hayat, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi ile tüm insanlığın kaliteli sağlık hizmetine kavuşturulmasında sağlık çalışanlarımıza büyük görev düşmektedir. Yüreği insan sevgisiyle dolu olarak böylesine zor bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımız, sağlık sistemimizin bu günlere gelmesinde büyük katkı sağlamıştır. Bu düşüncelerle insan sağlığı için büyük bir sabır, hoşgörü ve özveriyle hizmet eden değerli hekimlerin, hemşirelerin, hasta bakıcıların ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER