14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı


BİTLİS (A.A) - Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Yüksel Koçak, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
     Koçak, mesajında, sağlık çalışanlarına bayramın hayal olduğunu ifade etti.
     Koçak, şunları belirtti:
     14 Mart Tıp Bayramını, bayram havasında geçirmek, tüm sağlık çalışanlarının hayalidir. Ne yazık ki, ne kamuda ne de özel sektörde görev yapan sağlık çalışanlarının, memnuniyetine yönelik çalışmalar yapılmıyor. 460 bin sağlık çalışanı için bayram hayal olarak kalmıştır. Türkiyede sağlık çalışanlarına şiddet hız kesmeden devam etmekte. 7 aylık hamile doktora bile şiddet uygulanıyor. İş iyice çığırından çıkmıştır. Caydırıcı ve etkin önlemler ne yazık ki hala alınmamıştır. Sağlık çalışanları, hayatlarından endişe etmeden hizmet verememekte.
     Sağlık çalışanlarının şiddetin yanı yanı sıra amirlerinin uyguladığı mobbing, fazla iş yükü, yoğun mesai ve sonu gelmeyen nöbetlerle karşı karşıya kaldığını aktaran Koçak, çalışanların mağdur edildiğini kaydetti.
     Koçak, Çalışanlar stres, tükenmişlik sendromu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmakta. Taşeronlaşma her geçen gün artırılarak, iş güvencesi tehdit edilmekte. Hiçbir hak verilmeyen taşeron çalışanlarına da bir dram yaşatılmakta. Böyle bir tablo varken, ücretlerin yetersizliği de çalışanların çözüm bekledikleri bir başka sorun olarak ortada durmakta dedi.
     Koçak, 14 Martın 460 bin sağlık çalışanı için bayram olması isteniyorsa, bir an önce çalışanların memnuniyetini artıracak çalışmalara imza atılması gerektiğini vurguladı.
     Koçak, Bu konuda da önceliğin şiddetin önüne geçilmesine ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasına verilmelidir. Çalışanları memnun edecek somut adımlar atılmadıkça daha nice 14 Martlar gerçek bir bayram gibi kutlanamayacaktır. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının yüzünün güldüğü 14 Martların yaşanması dileğiyle, tüm sağlık çalışanların Tıp Bayramını kutluyoruz dedi.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER