14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -AK Parti Yozgat Milletvekili Soysal: -2002-2013 yılların arasında Sağlıkta Dönüşüm Programı hastanelerin tek çatı altında toplanması, ilaç fiyatlarında yapılan yeni düzenlemeler, çalışma ücret ve koşullarındaki


YOZGAT (A.A) - AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, 2002-2013 yılların arasında Sağlıkta Dönüşüm Programı, hastanelerin tek çatı altında toplanması, ilaç fiyatlarında yapılan yeni düzenlemeler, çalışma ücret ve koşullarındaki iyileştirmeler, hekim ve çalışanların sayısındaki artışlar gibi sağlık sisteminin bir çok kronik sorunun AK Parti hükümeti döneminde çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.
     Milletvekili Soysal, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının ücret ve koşullarındaki iyileştirmeler, hekim ve çalışanların sayısındaki artışlar gibi sağlık sisteminin bir çok kronik sorununun AK Parti hükümeti döneminde çözüme kavuşturulduğunu belirtti.
     AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     2002-2013 yılların arasında Sağlıkta Dönüşüm Programı, hastanelerin tek çatı altında toplanması, ilaç fiyatlarında yapılan yeni düzenlemeler, çalışma ücret ve koşullarındaki iyileştirmeler, hekim ve çalışanların sayısındaki artışlar gibi sağlık sisteminin bir çok kronik sorunu hükümetimiz döneminde çözüme kavuşturulmuştur. Kamu ve özel sektör sağlık kurumlarında yapılan önemli değişim ve gelişmeler tüm halkımızın malumudur. Gece gündüz her yerde, her koşulda büyük özveriyle, heyecanla görev yapan, kendisini insana hizmet ilkesine adamış doktorların ve sağlık personelinin bütün çabası, hastalanan bütün insanları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda sağlıklı olan insanların da sağlığını korumaktır. Çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren sağlık personelimizin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi, onlara mesleklerinin saygınlığına yakışan, rahat çalışabilecekleri ortam ve olanaklar sunulması sorunların çözümünde etkili olacaktır.
     Yozgat 400, Sorgunda 250 yatak kapasiteli yeni Devlet Hastanelerine kavuşacağını belirten AK Parti Milletvekili Soysal, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Bu hastanelerde gelişen tıbbın gerekli kıldığı tüm imkanlara sahip olarak hizmet kalitesiyle de dünya standartlarının üzerinde bir hastane olacak. Bizler bundan sonra da daha kaliteli, hızlı ve etkin hizmet verebilmek adına sağlık alanında gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın sağlığının korunmasında, her türlü bakım ve tedavilerini özverili çalışmalarıyla sağlayan fedakar sağlık çalışanlarımızın çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesi temennisi ile Tıp Bayramını kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.
    
     -AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz-
    
     Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz ise dünyada ki en kutsal ve merkezinde insan hayatı olması sebebi ile icrası en zor olan meslekleri yapan hekimler ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
     Açıkgöz, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Teknolojinin ve buna paralel olarak bilimin hızla ilerlemesi ile birlikte tıp alanında da her geçen gün insanlık tarihi adına büyük gelişmeler yaşanmakta, çok değerli kazanımlar elde edilmektedir. Türkiyemiz için gurur vesilesi olan doktorlarımız, son yıllarda tıp alanında tüm dünyaya örnek olan büyük başarılara imza atmışlardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını benimseyen hükümetimiz de insanımızın sağlığını, her bir bireyini ayrı ayrı değerli gördüğü insanımıza hizmeti her şeyin üstünde tutmaya devam etmektedir.
     Bu bağlamda da sağlık alanında dev yatırımlar ve yenilikler ile sağlıkta devrim yapılan bir dönemi başlatmıştır. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yetişecek bilim adamları ve hekimlerimiz ile Türkiyemizin tıp alanında elde ettiği başarılara katkı sağlayacağımızı bilmek Yozgat ve hükümetimiz adına gurur vericidir. İnsan sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafında büyük fedakarlıklar ile hizmet veren tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramlarını bir kez daha kutluyoruz.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER