14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Muğla Belediye Başkanı Gürün: -Türkiyenin sağlık alanında çağdaş ve yapıcı reformlara ihtiyacı var


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiyenin sağlık alanında çağdaş ve yapıcı reformlara ihtiyacı olduğunu bildirdi.
     Gürün, mesajında, Türkiyede çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren sağlık personelinin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini savundu.
     Sağlık çalışanlarının mesleklerinin saygınlığına yakışan, rahat çalışabilecekleri ortam ve olanaklar sağlanması gerektiğini ifade eden Gürün, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Türkiyenin sağlık alanında çağdaş ve yapıcı reformlara ihtiyacı var. Ülkemizde çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren sağlık personelimizin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi, onlara mesleklerinin saygınlığına yakışan, rahat çalışabilecekleri ortam ve olanaklar sunulması sorunların çözümünde etkili olacaktır. Sağlık alanında zor şartlar altında çalışan tüm emekçi doktorların ve sağlık çalışanlarının Tıp Haftasını kutluyorum.
    
     -İl Sağlık Müdürü Tekin-
    
     İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise mesajında, insan yaşamını her şeyin üstünde tutan, tüm güç koşullara rağmen özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı coşkusunu paylaştığını belirtti.
     Son yıllarda sağlık alanında önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Tekin, Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısında da değişime gidildiğini, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin kurulduğunu hatırlattı.
     Halkın sağlık gereksinimlerini ön planda tutan, etkin ve hızlı karar verme mekanizmalarını ihtiva eden yeni yapılanmanın sürdürülebilmesinde en önemli görevin doktor ve sağlık çalışanlarına düştüğünü belirten Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Kolay erişilebilir, etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplumun en önemli şartlarındandır ve gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biridir. Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısındaki değişikliğin yanında, ülkemizde her geçen gün tıp alanında hastalıkların tanı ve iyileştirilmesinde yeni yöntemler geliştirilmekte bu yöntemlerin uygulanmasıyla, insan yaşamının uzatılması ve yaşam kalitesinin artırılması konusunda önemli adımlar atılmaktadır. Böylelikle sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızın memnuniyet oranlarında da sevindirici düzeye ulaşan, gözle görülür artışlar yaşanmaktadır.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER