14 yıl önceki cinayet aydınlatıldı

14 yıl önceki cinayet aydınlatıldı -Siirtte 14 yıl önce öldürülen ve 2 yıl önce cesedi bulunan kuyumcunun üzerindeki kan ve DNA örneklerinin uyuştuğu iş adamı tutuklandı


SİİRT (A.A) - Siirtte 14 yıl önce öldürülen ancak cesedi 2 yıl önce bulunan kuyumcu Aydın Dedenin üzerindeki kan ve DNA örneklerinin uyuştuğu iş adamı tutuklandı.
     Kent merkezinde oturan ve 1998 yılında arkadaşlarıma gidiyorum diyerek evden çıkan 2 çocuk babası kuyumcu Aydın Dededen (27) bir daha haber alınamadı. Dedenin ailesi ve polisin uzun süren arama çalışmalarından da sonuç alınamadı.
     Bu tarihten itibaren bekleyen soruşturma dosyası, Dedenin arkadaşı iş adamı Öner Iya ait iken 2010 yılında satılan evin bahçesinde evin yeni sahibi tarafından beton dolu fıçı içinde bir ceset bulunmasıyla yeniden açıldı.
     Cesedin Aydın Dedeye ait olduğunun ailesi tarafından teşhis edilmesi üzerine iş adamı Öner I. (46) ve 3 arkadaşı hakkında soruşturma derinleştirildi. Soruşturma sonucunda adam öldürme suçlamasıyla Öner I. ve 3 arkadaşı hakkında dava açıldı.
    
     -DNA ve kan örnekleri uyuştu-
    
     Siirt Ağır Ceza Mahkemesindeki dava sürerken sanıklardan alınan DNA ve kan örnekleri Adli Tıp Kurumuna gönderildi. O dönemde evin sahibi olan Öner Inın kan ve DNA örneklerinin, cesedin üzerinde bulunan kan ve DNA örnekleriyle uyuştuğu tespit edildi. Bunun üzerine iş adamı Öner I. tutuklanırken diğer 3 sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
     (MER-NUR-İC)
<< Önceki Haber 14 yıl önceki cinayet aydınlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER