14. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri

14. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri -Belediye Başkanı Aydın: -"Mürsel Gülmez, kocaman bir çınar haline gelmiş bu etkinliğin fidanlarını dikmiş, gövdesinin oluşmasına katkıda bulunmuş bir arkadaşımızdır"


GİRESUN (A.A) - Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, 14. Mürsel Gülmez Tiyatro Günlerinin 13-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Bulancakta yapılacağını söyledi.
     Aydın, Bulancak Sanat Tiyatrosu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Akdemir ile bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Mürsel Gülmezin Bulancakta tiyatroya gönül vermiş bir isim olduğuna dikkat çekti.
     İlçede Mürsel Gülmez Tiyatro Günlerinin 14.sünü gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:
     "Mürsel Gülmez, yirmi küsür yıldır Bulancakta tiyatro perdesinin açık kalmasını sağlamış, tiyatronun alt yapısını oluşturmuş, kocaman bir çınar haline gelmiş bu etkinliğin fidanlarını dikmiş, gövdesinin oluşmasına katkıda bulunmuş bir arkadaşımızdır. Yine yaptığı bu güzel iş gibi, yine güzel bir işin peşinde 1999 depreminde hayata veda etmiştir. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Ama iyi insanlar öldükten sonra da hatırlanmaya, öldükten sonra da anılmayı hak ediyor. Yeter ki gülümsememizi sağlayacak güzel şeyler bıraksın. Mürsel de gülümsememizi sağlayan o insanlardan bir tanesi idi."
     Aydın, Bulancak Sanat Tiyatrosunda görev yapanların maaş almadıklarını da açıklık getirerek, "Tiyatroda maaşlı çalışan kimse yoktur. Bütün arkadaşlar gönüllülük esasına göre çalışıyorlar" dedi.
     Bulancak Sanat Tiyatrosu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Akdemir ise, 13-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Veysel Gülmez Tiyatro Günlerinin festival yürüyüşünü 14 Mayıs Salı günü gerçekleştireceklerini belirterek, "13 Mayıs Pazartesi günü başlayan festivalimiz 19 Mayısa kadar değişik etkinliklerle kutlanacak" diye konuştu.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 14. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER