14. Tarım ve Seracılık Festivali başladı

14. Tarım ve Seracılık Festivali başladı -Festival etkinlikleri kapsamında Yörük göçü ve domates güreşi gibi etkinlikler yapıldı


ANTALYA (A.A) - Kumlucada bu yıl 14üncüsü gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali, başladı.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından çelenk sunulmasının ardından katılımcılar, Karatepe Stadına kadar Yörük göçünün canlandırıldığı kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Statta kurulan çadır önünde de Yörük düğünü canlandırıldı.
     Kaymakam Işık, festivalin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, festivalin her geçen yıl daha görkemli yapıldığını belirterek, festivalin yoğun katılımla gerçekleştirilmesinde ilçe halkının önemli katkısı bulunduğunu söyledi.
     Belediye Başkanı Çetinkaya ise festivali 14 yıl önce başlatırken insanları sosyal ve kültürel alanda bir çatı altında toplamayı, birlik ve beraberlik oluşturmayı amaçladıklarını, yapılan etkinliklerle bunda başarılı olduklarını gördüklerini ifade etti. Çetinkaya, Kumluca ve yöresinin geçimini tarımdan sağladığını, bundan dolayı fuarın önemli olduğunu dile getirdi.
     Konuşmaların ardından statta oluşturulan havuza yaklaşık 3 ton domates döküldü. Aralarında Kırkpınar başpehlivanlardan Hasan Tuna ve Orhan Okulunun bulunduğu katılımcılar, burada güreş yaptı.
     Çeşitli etkinliklerin yapıldığı festival, 28 Nisan Pazar günü yapılacak yağlı pehlivan güreşleriyle sona erecek.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14. Tarım ve Seracılık Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER