14. Tarım ve Seracılık Festivaline doğru

14. Tarım ve Seracılık Festivaline doğru -Festival değerlendirme toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Kumlucada bu yıl 14üncüsü düzenlenecek olan Tarım ve Seracılık Festivalinin değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Kumluca Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, belde belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve muhtarlar katıldı.
     Kaymakam Işık, Tarım ve Seracılık Festivalinin görkemli bir şölen havasında gerçekleşmesi, ilçenin gelenek ve göreneklerinin dünyaya en iyi şekilde tanıtılması için herkesin üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu söyledi.
     Işık, "İlçenin yöneticileri olarak tüm bu güzelliklerin yaşatılmasından en başta biz mükellefiz. Bir hafta süren festivalimiz kültür, sanat, eğitim, spor ve bölge insanına has gelenek ve göreneklerin tamamını kapsıyor. Tüm protokol üyelerinin festival boyunca etkinliklere katılmalarını, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu şölene ev sahipliği yapmalarını istiyoruz" dedi.
     Belediye Başkanı Çetinkaya da bu yıl festivale belediye olarak önem verdiklerini vurgulayarak, festival kapsamında ayın söyleşisi, Yörük göçü, konferans, konser, gençlik şöleni, bayanlar günü etkinlikleri, domates güreşi ve çocuklar için etkinlikler düzenleneceğini anlattı.
     Festivalin finalinde yağlı güreş yapılacağını bildiren Çetinkaya, "Festivalimiz yalnızca Kumlucada sınırlı kalmayıp aynı kültürdeki çevre il ve ilçelerden gelenler kutlamaya ortak oluyor. Bir hafta süren festivalimizin final gününde kültürel mirasımız yağlı pehlivan güreşleri yapılacak" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14. Tarım ve Seracılık Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER