14. Uluslararası Eskişehir Film Festivali

14. Uluslararası Eskişehir Film Festivali -Bu yıl 14üncüsü düzenlenen festivalde Ediz Hun ile Selma Güneriye onur ödülü verildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesince (AÜ) bu yıl 14üncüsü düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivalinde, sanatçılar Ediz Hun ile Selma Güneriye onur ödülü verildi.
     AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AÜ Yunus Emre Yerleşkesi Sinema Anadoluda düzenlenen ödül töreninde, festival kapsamında hafta boyunca etkinliklerin düzenleneceğini söyledi.
     Dünyada en fazla sinema ve medya sektörünün değiştiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
     AÜ olarak sinema ve film sektörüne nasıl katkıda bulunuruz- diye kafa yormaya başladık. 70den fazla ülkede Türk dizileri izleniyor. Sinema ve film sektörü, medya sektörü çok önemli bir gelişme gösterdi. AÜ olarak böyle bir gelişmeye kayıtsız kalamazdık. Bu sektörün kalıcı ve sürdürülebilir olması için çalışmalar yaptık. Hollywooda gittik ve orada inceleme yaptık. Sektörü inceledik. Eskişehirde Film ve Medya Serbest Bölgesi kurulması için fizibilite çalışmamız bitme noktasına geldi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile bu konuda görüştük. Kendi ürünlerimizi ve değerlerimizi dış dünyaya açmalıyız. Bazı sahneleri Türkiyede çekilen James Bond serisinin son filmi Skyfall için bir silahın bile gümrükten geçirilmesinin sorun olduğunu gördük. Bu serbest bölge, sektörün gelişmesi için önemli bir adım olacak. Türkiyede film ve medya serbest bölgesi yapılabilecek tek üniversite AÜdür. Artık gelecek yıllarda pek çok konuda ilklere imza atan AÜ, bu bölgeye de imza atacak. Kendini filmlerimizi ve dizilerimizi dış dünyaya ihraç edeceğiz.
     Konuşmanın ardından, Yrd. Doç. Dr. Elif Gizem Uğurluya Sinema Kültürüne Katkı ödülü, Doç. Dr. Hülya Uğur Tanrıövere En İyi Sinema Kitabı ödülü, Cinedergiden Banu Bozdemire İnternette Yayınlanan En İyi Sinema Dergisi ödülü, Kanal Dde yayınlanan Cinemania programının editörü Fırat Sayıcıya Televizyonda Yayınlanan En İyi Sinema Programı ödülü verildi.
     Sinemaya Emek Ödülleri ise Selvi Boylum Al Yazmalım filminin müziğini yapan Cahit Berkay ile yüzlerce senaryoda imzası bulunan Safa Önala takdim edildi.
     Festivalde Ediz Hun ile Selma Güneriye Onur ödülü verildi.
     Festivalin açılış filmi olarak Olivier Nakache ve Eric Toledanonun yönettiği, Can Dostum filmi izleyiciyle buluştu.
     (DA-MUR)
<< Önceki Haber 14. Uluslararası Eskişehir Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER