18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü -Başbakan Erdoğan: -Çanakkale şehitlerimizle birlikte bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimize minnettarlığımızı ifade ediyorum -Bu sırtlarda, siperlerde verdiğiniz ka


ÇANAKKALE (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale şehitlerimizle birlikte bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimize minnettarlığımızı ifade ediyorum dedi.
     Başbakan Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü kapsamında, Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesinde düzenlenen tören alanına, beraberindeki bakanlar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile geldi.
     Tören mangasını selamlayan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Çanakkale Valisi Azim Güngör Tuna, anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.
     Denizde savaş gemilerinin geçit töreni ve Solotürk gösterisini izleyen Erdoğan ve Özer ile diğer davetliler, şehitliği ziyaret etti, mezarlara karanfil bıraktı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de şehitler ve gaziler için okunan hatimlerin duasını yaptı.
     Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel, daha sonra şehitlik defterini imzaladı.
     Başbakan Erdoğan, şehitlik defterine şunları yazdı:
     Bundan 98 yıl önce burada, Çanakkalede kanınızla yazdığınız büyük destanı anmak, aziz hatıranızı yad etmek, dualarımızı bir kez de burada dile getirmek için huzurlarınızdayız. Bu sırtlarda, siperlerde verdiğiniz kahramanca mücadele, arkasında unutulmaz bir zafer bıraktığı kadar, sarsılmaz bir kardeşlik ve kenetlenmiş bir millet de bıraktı.
     Siz, aziz kanlarınızla topraklarınızı savunurken, burada bir milletin destanını yazarken, evlatlarınız olarak bizler de hatıranıza ve emanetinize en güçlü şekilde sahip çıkmanın mücadelesi içinde olduk. Sizden devraldığımız azim, kararlılık ve kahramanlıkla, vatanımızı büyütüyor, yüceltiyor, hakkın ve haklının savunucusu olarak dünyada hatıranızı yaşatıyoruz.
     Emin olunuz ki sizin burada yazdığınız kardeşlik destanı Allahın izniyle ebediyen silinmeyecektir. Allah sizden razı olsun. Milletimiz adına sizlere bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Mekanınız cennet olsun diyor, Çanakkale şehitlerimizle birlikte bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimize minnettarlığımızı ifade ediyorum.
    
     -Orgeneral Necdet Özel-
    
     Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise şehitlik defterine şunları kaydetti:
     Vatanımızın kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz, Çanakkale cephesinde, büyük bir cesaret ve kahramanlıkla harp sanatının en başarılı örneklerini sergileyip, hafızalardan silinmeyecek destanlar yazarak Mehmetçiğin civanmertliğini tüm dünyaya gösterdiniz. Bu savaşta, yüreklerinizdeki vatan ve bağımsızlık sevdası karşısında, teknik üstünlük bütün anlamını yitirmiş, zafer, mertlikle kucaklaşmış, ölüm ve şahadetinizle yücelmiştir.
     Kutsal vatan topraklarının muhafazası uğruna sergilediğiniz fedakarlıkların karşısında, milli şairimizin Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana mısrasında ifade ettiği gibi, hatıralarınızı yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktararak tarih bilincini pekiştirmek için ne kadar gayret etsek azdır.
     Bugün vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin ölümsüz sembolleri olarak gönlümüzde yaşattığımız siz aziz şehitlerimiz, gösterdiğiniz azim, feragat, cesaret ve kahramanlıkla, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak yüce milletimizin hizmetindeki çalışmalarımızda bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Aziz hatıralarınızı şükran ve minnet duyguları içinde yad ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.
    
     -Törene çok sayıda bakan da katıldı-
    
     Törene, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özelin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.
     Ayrıca, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhan, AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, Avustralya Büyükelçisi Ian Biggs, Yeni Zelanda Büyükelçisi Taha Macpherson, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başbakan Erdoğanın kızı Sümeyye Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER