18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü


KAYSERİ (A.A) - CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atilla, Çanakkalenin dünyada sosyalist devriminin başarıya ulaşmasını sağlayan yer olduğunu bildirdi.
     Atilla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
     Çanakkale, yenilmez denilen dünyanın en büyük emperyalist donanmasının yenildiği yerdir. Çanakkale, dünyada sosyalist devriminin başarıya ulaşmasını sağlayan yerdir. Ezilen ulusların, ulus olma bilincinin yeşerdiği yerdir. Çanakkale Zaferinin yıl dönümlerinde Türk ulusu olarak çok farklı duygular taşırız. Hüzünleniriz, çünkü binlerce gencimizi şehit verdiğimizi hatırlatırız. Gururlanırız, çünkü savaştığımız insanların ulus olma bilincine ulaşmalarını sağladık. Gururlanırız, çünkü savaşta ölen düşmanlarımızı bile kendi evlatlarımız kabul ettik. Bizim için 18 Martlar vatan için ölen şehitlerin rahmetle anıldığı, kelle denilerek küçümsenmediği, bağımsızlık ruhunun ve Atatürk sevgisinin pekiştiği günlerdir. Bu düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER