18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Çanakkale Zaferinin Türk milletinin kaderiyle birlikte dünya tarihinin seyrini de değiştiren en önemli olaylardan biri olduğunu bildirdi.
     Çanakkale Savaşının Türk vatanını işgal ederek Türk milletini yok etme emelleri taşıyan dönemin en güçlü devletlerine karşı verildiğini belirten Zeybekci, şunları kaydetti:
     Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderiyle birlikte dünya tarihinin seyrini de değiştiren en önemli olaylardan biridir. Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Türk milleti Çanakkalede bütün yokluklara ve zorluklara karşı imkansızı başarmış, canı ve kanı pahasına çok uluslu büyük bir güce Dur diyerek, bağımsızlığımızı hedef alan tehditlere geçit vermemiştir. Çanakkalede kazanılan zafer, tüm dünyaya Çanakkale geçilmez gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk milletinin varlığını yeniden ortaya koymuştur. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 250 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın ve topyekün Türk milletinin zaferidir. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin zaferidir.
     AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de, açıklamasında, Milletimizin vatan ve millet aşkı sayesinde, Türk milleti tarih boyunca başı dik, onurlu, hür ve bağımsız bir hayat yaşamıştır. Milletimiz bağımsızlığa olan inancı, özgürlük tutkusu, vatanına duyduğu sevgi ile engel tanımaz bir yüreğin sahibi olarak bugünlere ülkemizi taşımışlar ve ülkemizin başarılarına başarılar katmışlardır ifadelerini kullandı.
     AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ise Çanakkale Deniz Zaferinin, Türk tarihi açısından olduğu kadar dünya tarihi açısından da bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, Çanakkale Zaferi, neferinden albayına kadar şehit olan bir alayı ve alaydaki son neferi şehit olmadan önce bir ağacın dalına astığı sancakla tüm dünyaya bu milletin sancağı yere düşmez mesajını zihinlere kazıtan bir zaferdir dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER