18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Bursada anma töreni düzenlendi


BURSA (A.A) - Bursada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.
     Heykeldeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından törenlere, Tayyare Kültür Merkezinde (TKM) devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu törende, şiir dinletisi ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput, Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Erhan Kındırın kızı Nazlı Kındıra Devlet Övünç Madalyasını taktim etti.
     Vali Harput, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale ruhunu her zaman canlı tutarak, şehitlere karşı yapılacak en önemli görevin yerine getirileceğini söyledi. Şehitlerin canını, kanını, bedenini madalyanın karşılamayacağını ifade eden Harput, Bütün şehitlerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyor, başta büyük Atatürk olmak üzere bu vatana can verenleri bir kez daha saygıyla anıyor, Allah bu millete bu tür felaketleri bir daha yaşatmasın diyoruz diye konuştu.
     Bu arada, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdulmecit Yıldırımın oğlu Baturay Yıldırıma, Şehit Jandarma Komando Er Abdülkerim Erdoğanın babası Gıyaseddin Erdoğana, Şehit Polis Memuru Halil Kazının oğlu Bilal Kazana, Malul Piyade Çavuş Fahrettin Cana ve Malul Jandarma Er Nazım Keskine madalyaları verildi.
     TKMdeki törenin ardından Vali Harput, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Pınarbaşı Şehitliğinde düzenlenen programa katıldı ve şehit mezarlarını ziyaret etti. Vali Harput ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
     Törene, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile çok sayıda vatandaş da katıldı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER