18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Büyükşehir Belediye Başkanı Fakıbaba: -Çanakkale ruhu bu millettin en büyük kardeşlik hazinesidir


ŞANLIURFA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çanakkale ruhunun, bu millettin en büyük kardeşlik hazinesi olduğunu belirtti.
     Fakıbaba, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 18 Mart 1915te Mehmetçiğin tarihe altın harflerle, silinmeyecek şekilde Çanakkale Geçilmezi yazdırdığını hatırlattı.
     Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Fakıbaba, şunları kaydetti:
     Çanakkale ruhu bu millettin en büyük kardeşlik hazinesidir. Binlerce askerin, asil kanıyla zihinlere kazıdığı Çanakkale geçilmez! sözünü, bir kez daha iliklerimize kadar hissediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Gününü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.
    
     -Milletvekili Emin Önen-
    
     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Çanakkalenin onur ve gurur kaynakları olduğunu belirtti.
     Milletvekili Önen ise mesajında, Çanakkale Destanına değindi. Kahraman Türk halkının Çanakkalede olağanüstü bir mücadele sergilediğini ifade eden Önen, şunları kaydetti:
     Çanakkalede verilen mücadele, birlik ve beraberliğimizin, bin yıllık kardeşliğimizin ve hiçbir gücün buna zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır. Bu şuur ve ruh, Türkiyenin mutlu, huzurlu, müreffeh, en ileri standartları yakalamış bir ülke olarak gelişmesi sürecinde en önemli dayanağımız olacaktır. Çanakkale onur ve gurur kaynaklarımızdandır.
    
     -Milletvekili Abdulkerim Gök-
    
     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Çanakkalenin, neferin şehit, ordunun gazi olduğu yeri gösterdiğini belirtti.
     Milletvekili Gök de bu kutlu günün yıl dönümünü geride bırakmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
     Çanakkale ruhunun birçok mesajı bünyesinde barındırdığını aktaran Milletvekili Gök, Neferin şehit, Ordunun gazi olduğu yerdir Çanakkale... Türkü, Arabı, Kürdü, Çerkezi... Çok şeydir Çanakkale ruhu...Ruhunuz şad olsun Asımın nesli, Peygamberin duasına binlerce kez amin olsun... ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER