18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Osmaniyede Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri sergisi açıldı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Belediyesi tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri sergisi açıldı.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Cumhuriyet Meydanındaki serginin açılışında yaptığı konuşmada, 98 yıl önce Türk Mehmetçiğinin nasıl bir kahramanlık gösterdiğini ve savaştığını hatırlatacak bazı emareleri ziyaret edeceklerini söyledi.
     Türkiyeyi işgal etmeye kalkanların Çanakkalede ders aldıklarını ifade eden Cerrah, Ancak bu ders bunlara yeterli geldi mi, gelmedi. Uzun süredir çektiğimiz terör belası maalesef devam ediyor. Çanakkaleden gelen bu eserleri izlerken çocuklarımızın neler hissetmesi gerektiğini anne, babaların, öğretmenlerin neler anlatması gerektiğini gözden geçirmesi gerekiyor diye konuştu.
     Belediye Başkanı Kadir Kara ise canları pahasına vatan mücadelesi verirken şehit düşen kahramanların tarihin şan ve şeref sayfalarına isimlerini altın harflerle yazdırdıklarını kaydetti.
     Tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Kara, Ruhları şad olsun. Burada açılışını yaptığımız sergide Çanakkale Savaşında ecdadımızın kullandığı silah ve teçhizatlar bulunmaktadır. Bu sergiyi, bugünün nesline, atalarının yedi düvele karşı verdiği mücadelenin hangi zor şartlarda olduğunu göstermek ve Çanakkale bilinci oluşması için açtık dedi.
     Açılışa, AK Parti Milletvekili Suat Önal, Garnizon Komutanı Kurmay Muhabere Albay Ersin Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Yaklaşık 600e yakın eserin yer aldığı serginin 27 Marta kadar açık kalacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER