18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


KARS (A.A) - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kars Şube Başkanı Tolga Adıgüzel, Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Adıgüzel, mesajında, 18 Martın büyük Türk milletinin bağımsızlığının sağlanması ve bekası için şahadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarının saygı, şükran ve rahmetle anıldığı, Çanakkale Zaferinin de kutlandığı gün olduğunu belirtti.
     Düşman donanmasının Çanakkaleyi geçebilmek ve akabinde kutsal vatanımızı ele geçirebilmek için yaptığı hamlelerin Türk milletinin mücadelesi karşısında çaresiz kaldığını ifade eden Adıgüzel, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Çanakkale Savaşında verilen mücadele Türklüğü küçümseyen, Türk milliyetçilik gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine sahip insanların onuruna ve kutsal bildikleri vatanına göz diken, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını da nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almalarını gerektiren tarihi bir dönemeçtir. Çanakkalede hiç kimsenin kökeni ve hangi mezhepten olduğu gündeme dahi gelmemiştir.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER