18. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve

18. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Haci Ali Polat, Bayburtta yaşayan ve dışardan Bayburta gelenlerin kendi turizm değerlerini bilmesi, koruması ve anlatması gerektiğini söyledi.
     18. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleninin ikinci günündeki Bayburt Merkeze bağlı 2 bin 450 metre rakımda bulunan Çımağıl Mağarası gezildi.
     Gezide, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar yer aldı.
     Polat, burada yaptığı açıklamada, Çımağıl Mağarasının 5 yıl önce turizme kazandırılarak yürüme stantları ve aydınlatılmasının gerçekleştirildiğini, yeni gezi yollarının yapılarak daha çok gezi parkuru düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti.
     Dede Korkut Şölenleri çerçevesinde temel hedeflerinden birinin Bayburtta yaşayan insanların ve dışardan Bayburta gelenlerin kendi turizm değerlerini tanımalarını sağlamak olduğunu ifade eden Polat, Tarihi, doğal güzelliklerimizi vatandaşlarımıza tanıtmak istiyoruz. Geçen sene de olduğu gibi şölenler bünyesine Çımağıl Mağarası ziyaretini programa aldık dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 18. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER