19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -Bayram dolayısıyla, Samsundan aldıkları toprakla yola çıkan VOLKSDER üyesi 14 sürücü, bin 800 kilometre yol katederek Eskişehire ulaştı


ESKİŞEHİR (A.A) - Ankara Volswagen Dayanışma Derneği (VOLKSDER) üyeleri, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Samsundan aldıkları toprağı, bin 800 kilometre yol katederek Eskişehire ulaştırdı.
     Vosvos marka klasik otomobilleriyle Samsundan yola çıkan 14 kulüp üyesi, diğer illerden katılan yaklaşık 50 araçlık bir konvoyla Eskişehirde bir alışveriş mağazasının önünde buluştu. Üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleri bulunan otomobiller, vatandaşlar ve farklı illerden buraya gelen vosvos kulübü üyeleri tarafından karşılandı.
     Alanda yapılan törende, organizasyona sponsor olan Tepebaşı Belediyesi ve alışveriş mağazasına yetkililerine Samsundan alınan toprak teslim edildi.
     VOLKSDER Başkan Yardımcısı Salih Gerçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek üyelerinin Samsundan Bandırma Vapurunun şu anda bulunduğu yerden 14 araçla yola çıktıklarını anımsatarak, "Samsunun toprağını aldık ve Eskişehire getirdik. Yol üzerinde de Amasya, Çorum, Kırıkkale gibi illere uğradık ve şehirlerimizin Valilerini, Emniyet Müdürlerini ziyaret ettik. Eskişehirde düzenlenen kampımıza katıldık" dedi.
     Yaklaşık bin 800 kilometre yol katettiklerini belirten Gerçek, "Yolculuk biraz zor geçti fakat çok keyifli bir yolculuk oldu. Çünkü amacımız güzeldi. Başarıyla yerine getirdik bu yüzden çok mutluyuz" diye konuştu.
     Kulüp üyeleri daha sonra kamp yapacakları alana konvoy halinde hareket etti.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER