19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı -Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, MTSO Başkanı Aşut, Yenişehir Belediye Başkanı Genç, MESİAD Başkanı Kurt, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Kurt, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
     Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk tarafından Türk gençliğine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetinin, genç nüfusuyla ilelebet ayakta kalacağını ifade etti.
     MTSO Başkanı Aşut ise 19 Mayısın Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, vatanına ve milletine aşık bir liderle sonsuzluğa doğru yürüyüşünün ilk adımı olduğunu belirtti.
     19 Mayısın Türk milletinin bağımsızlığının, egemenliğinin ve büyük Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ilk adımı olduğunu dile getiren Aşut, şöyle devam etti:
     "Bu adım, Anadolu insanının etnik köken, din, mezhep veya başka farklılıkları görmeden, ortak vatan paydasında göstereceği sağduyusunun başlangıç noktasıdır. Mersinlilerin ve aziz milletimizin bu önemli bayramını kutluyorum. Reyhanlı acısı ile bayram sevincimizi buruklaştıran canileri Mersin iş dünyası adına lanetliyorum. Büyük milletlerin acısı da sevinçleri kadar büyük olur. Milletimiz, gösterdiği sağ duyu, aklı selim ve birlik beraberlik ruhu ile bu insanlık dışı eylemlere en güzel cevabı vermiştir, vermeye de devam edecektir."
     Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de 19 Mayısın Türk ulusunun gençlerine, Büyük Önder Atatürk tarafından bayram olarak armağan edilmesinin onlara verdiği değerin ayrı bir göstergesi olduğunu belirtti.
     MESİAD Başkanı Ahmet Akkurt ise Türkiyenin içinde bulunduğu duruma umutsuz bakmayarak, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Atatürkün Samsundan başlayarak bütün ülkeye ve insanlara yansıyan ve yayılan bu büyük mücadelenin önderi olduğunu belirterek "Tüm olumsuzluklara rağmen Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonucunda büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER