19. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği sona

19. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği sona erdi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19uncusu düzenlenen Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, ödül töreniyle sona erdi.
     Antalya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül töreninde, oyunlardan kesitler sahnelendi ve müzik dinletisi sunuldu.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, 19 yıl önce atılan tohumun yeşererek fidan haline geldiğini söyledi. Öcal, şenliğin bugünlere kadar yaşatılmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti.
     Bu yılki onur konuğu olan ancak programa katılamayan oyuncu Levent Kırca ise törene telefonla bağlandı. Törende yaşanan heyecana ortak olduğunu ifade eden Kırca, Mazeretim nedeniyle orada olamadım ama kalben aranızdayım dedi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının tiyatroya ve sanatçılara gereken desteği verdiğini dile getiren Kırca, Şehir tiyatroları kapanırken, Mustafa bey tiyatroları yaşatıyor, destek oluyor diye konuştu.
     Kırca, ödül alan öğrencilere başarı diledi.
    
     -Ödüller sahiplerini buldu-
    
     109 okulun başvurduğu ancak 28 okulun katılmaya hak kazandığı şenlikte, jüri değerlendirmesiyle 28 oyun yarıştı. Renkli görüntülerin yaşandığı törende, jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda ödüller sahiplerini buldu.
     En İyi Yönetmen ödülünü İstanbul Gültepe Lisesinin Ne Dersin Azizim- adlı oyununun yönetmeni Ali Akça aldı.
     En İyi Kadın Oyuncu ödülü İzmir Atatürk Lisesinden Mutlu Son adlı oyunda Holliday rolüyle Nilgün Başarana verildi.
     En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise İstanbul Gültepe Lisesinden Ne dersin Azizim- adlı oyunda Öğrenci-yazar rolüyle Furkan Narlıtepe almayı başardı.
     En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne İzmir Namık Kemal Lisesinden Kör Dövüşü adlı oyunda Beyhan rolü ile Buse Külekçi ve Antalya TED Kolejinden Martı adlı oyunda Maşa rolündeki Birce Aksakal layık bulundu.
     En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü ise İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesinden Ayak Bacak Fabrikası adlı oyunda 1. Vatandaş rolüyle Uğur Can Demirci ile Antalya Toros Akdeniz Anadolu ve Fen Lisesinden Bir Adam Yaratmak adlı oyunda Osman rolüyle Heybetullah Kızılboğaya verildi.
     En İyi Ekip Performansı ödülünü ise İstanbul Gültepe Lisesi, Özel Antalya Koleji ile İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi paylaştı.
     Durmuş Ali Emre Özel Ödülü Uzaklar oyunu ile Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine, Emek Ödülü Pembe adlı oyun ile Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesine verildi.
     Jüri Özel Ödülünü Görünmez oyunu ile Bursa Nilüfer Feriha Uyar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Disiplin Ödülünü ise Konya Anadolu Lisesi ile Van Özalp Anadolu Lisesi almayı başardı.
     Törende ayrıca okul müdürleri ile sorumlu öğretmenlerine plaket verildi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 19. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER