2. Uluslararası Tekvando Turnuvası

2. Uluslararası Tekvando Turnuvası -Türkiyenin dışında 7 ülkeden toplam 174 takımın kayıt yaptırdığı turnuva, 16-18 Kasım tarihlerinde İzmirde düzenlenecek


İZMİR (A.A) - Çiğli Belediyesi ile Türkiye Tekvando Federasyonu işbirliğiyle düzenlenecek 2. Uluslararası Tekvando Turnuvası, 16-18 Kasım tarihlerinde İzmirde yapılacak.
     Çiğli Belediye Başkanı ve Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Solak düzenlediği basın toplantısında, İzmirin tanıtımı açısından önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını, 2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiyenin aldığı 5 madalyadan 2sinin tekvandodan geldiğini hatırlattı.
     Solak, tekvandonun çok başarılı sporcuların yetiştiği bir alan olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Diğer spor dalları arasında popülaritesini her geçen gün artıran tekvando, gelişen yapısıyla gençlerin ilgisini daha çok çekmeye başladı. Belediyemizin tekvando branşında yetişen sporcuları 12 yıldan fazla süredir yurt içi ve yurt dışında katıldıkları müsabakalarda önemli başarılara imza atarak bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Biz de yaşadığımız bu sevdayı, İzmire ve Çiğliye hizmet etme sevdasıyla birleştirerek, belediyemize yakışır bir şekilde bugüne kadar Türkiyede özel turnuvalar kategorisinde yapılmış en büyük ve en kapsamlı tekvando organizasyona ev sahipliği yapmak istedik.
     Halkapınar Spor Salonunda 16-18 Kasım tarihlerinde düzenlenecek turnuvaya Türkiyeden 163 kulübün yanı sıra yurt dışından da Azerbaycan, Irak, Bulgaristan, Danimarka, İran, Almanya ve Afganistandan 11 ekip olmak üzere toplam 174 takım kayıt yaptırdı.
     Mücadeleler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılacak.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Tekvando Turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER