20. Kadın Girişimci Buluşmaları

20. Kadın Girişimci Buluşmaları -KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Türktan: -Türkiyede 2.6 milyon kadın okuma yazma bilmiyor


MUĞLA (A.A) - Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğince bu yıl 20ncisi düzenlenen Kadın Girişimci Buluşmaları, Muğlada gerçekleştirildi.
     KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) toplantı salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, son bir yılda 18 yaşından küçük kızlarını evlendirebilmek için mahkemeye yapılan başvurularda yüzde 94.2lik artış olduğunu söyledi.
     Türkiyede 2.6 milyon kadın okuma yazma bilmiyor diyen Türktan, kadının eğitime erişiminin birinci öncelik olması gerektiğini, kadının çalışma imkanına kavuşmasının öncelikle kadını, sonra toplumu güçlendirildiğini kaydetti.
     Türkiyede olumsuz bir yapamaz anlayışı olduğunu dile getiren Türktan, Kadın çalışırsa ütü yapamaz gibi geleneksel ifadelerin aşılması gerektiğini belirtti.
     Türktan, kadın girişimciliğinde en önemli faktörün kadın dernekleriyle hareket etmek olduğunu vurgulayarak, Kadının ürettiği ile ülke de zenginleşiyor. Bugüne kadar KAGİDER olarak 100ü aşkın proje ürettik. 30 proje de hala devam ediyor. Derneğimizin 270 üyesi var. Ülkede kadınlarımız okumalı, üretime katkıda bulunmalı. Kadın girişimciler desteklenmeli dedi.
     Garanti Bankası Küçük ve Orta Bütçeli İşletmeler (KOBİ) Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak da Garanti Bankası olarak kadın girişimcilerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermek için çalıştıklarını söyledi.
     Kıvrak, kadınlara özel faiz oranlarıyla kredi veren kadın girişimci destek paketi ve kredi alırken altını teminat gösterme fırsatı sunan altın teminatlı krediyle finansman desteği sağladıklarını anlatarak, şöyle konuştu:
     KAGİDER gibi iş ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz buluşma ile yarışma ve eğitim projeleriyle kadınlarımızı bilgilendirmeyi ve cesaretlendirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan iş yaşamında atılan adımların birlik ve dayanışmayla daha da güçleneceği inancıyla bu sabah Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığımız anlaşmada olduğu gibi verimli işbirliklerini de başlatıyoruz.
     Toplantıda ilk oturumda satış ve müşteri ilişkileri, insan kaynakları ve yönetim konuları görüşüldü. İkinci oturumda ise Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destekleri ve Girişimciler İçin Başarının Anahtarları konulu sunumlar yapıldı.
     Toplantı, katılımcıların internetteki yeni iş alanlarıyla ilgili bilgilendirilmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 20. Kadın Girişimci Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER