2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı

2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı -Muğladaki tarım kooperatifleri arasında bilgi yarışması düzenlendi


MUĞLA (A.A) - 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı kapsamında Muğladaki tarım kooperatifleri arasında bilgi yarışması düzenlendi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Konakaltı Kültür Merkezinde düzenlenen yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, kooperatiflerin güçlerini görmelerini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler planlandığını belirtti.
     Muğlada kooperatif yönetici ve denetim kurulu üyelerinin eğitim çalışmalarına ağırlık verildiğini, ilçelerdeki kooperatiflerin bu eğitimlerden faydalanacağını bildiren Ekici, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak çocuklar arasında kooperatifçiliğin tanıtılması amacıyla ödüllü resim ve kompozisyon yarışmaları yapıldığını, dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiğini söyledi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kooperatifleri çeşitli projelerle desteklediğini anlatan Ekici, Bakanlığımız kooperatiflerin ekonomik anlamda güç kazanmalarını sağlamıştır. Amacımız kooperatifçiliği yaymak ve var olan kooperatiflere desteğimizi arttırarak daha güçlü olmalarını sağlamaktır. 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılınızı kutlarım dedi.
     Konuşmanın ardından ilçelerdeki kooperatiflerin temsilcilerinin katıldığı bilgi yarışması yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 3 kişilik jürinin görev yaptığı yarışmada, Kavaklıdere Nebiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sezai Telli birinci, Milas Kurudere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Güce ikinci, Bodrum Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Serhan Kozinoğlu da üçüncü oldu.
     Yarışmada dereceye girenlere büro malzemeleri hediye edildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER