2012 Yılı Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısı

2012 Yılı Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısı


ANTALYA (A.A) - Antalyada güvenli bir trafik ortamı oluşturmayı hedefleyen Antalya Emniyet Müdürlüğü, trafik alanında yürütmüş olduğu çalışmalarında trafik kazalarını en aza indirmek için toplantı düzenledi.
     Toplantıya Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Danışmanı Ahmet Utlu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni de katıldı.
     Vali Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, Antalyada bin 73 fahri trafik müfettişi, 6 bin polis, 3 bin civarında jandarma olmasına rağmen halen trafik kuralı ihlalinin söz konusu olduğunu belirterek, bunun çözümünün tüm bireylerin üzerine düşen görevleri yerine getirmesiyle olabileceğini söyledi.
     Antalyada trafik konusunda öne çıkan problemlerin ışık ihlalleri, sürücülerin yaya geçitlerinde yavaşlamaması, trafik güvenliğini tehlikeye sokacak biçimde araç kullanımı, araç egzozlarının modifiye edilerek gürültülü şekilde kullanımı, park ihlalleri ve vatandaşların araçlarında seyir halindeyken yollara çöp atma konusu olduğunu kaydeden Altıparmak, bu sorunların çözümünün eğitimin yanı sıra, kural ihlali yapan sürücü ve yayaların denetiminin de sağlanmasından geçtiğini dile getirdi.
     Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Cem Gencer de fahri trafik müfettişlerinin çalışmalarında dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
     Fahri trafik müfettişlerinin trafik hizmetlerine önemli katkı sağladıklarını belirten Gencer, müfettişlere denetim çalışmalarında yaptıkları ve yapacakları çalışmalarda başarılar diledi ve teşekkür etti.
     AGC Başkanı Yeni de kendilerinin duygularıyla değil vicdanlarıyla hareket eden, Türkiye ve Antalya için çalışacak gönüllü trafik elçileri olduğunu belirterek, Antalyanın daha yaşanabilir, daha güvenli bir trafik kültürüne sahip olması konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 2012 Yılı Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER