2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -TMOK Üyesi Şanıvar: Hentbol, binicilik, kano ve kürek yarışları Adanada yapılacak


ADANA (A.A) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi Ramazan Şanıvar, 20-30 Haziran tarihleri arasında Mersinde düzenlenecek olan 2013 Akdeniz Oyunlarının hentbol, binicilik, kano ve kürek yarışlarının Adanada yapılacağını belirtti.
     Adana Barosundan yapılan açıklamaya göre, 2013 Akdeniz Oyunları öncesinde baro üyelerinin bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen konferansta konuşan Şanıvar, Akdeniz Oyunlarının Türkiye için önemine değinerek, Yunanistan ekonomisinin kötü durumda olduğu için Akdeniz Oyunlarının Türkiyeye verildiğini kaydetti.
     Türkiyenin, 1951 yılından bu yana düzenlenen oyunlarda 263 altın, 171 gümüş ve 203 de bronz olmak üzere toplam 637 madalya kazandığını belirten Şanıvar, şu ifadeleri kullandı:
     Akdeniz oyunlarının yapılacağı Mersine 500 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Olimpiyat Köyünün inşa edildiği alan 10 gün sürecek organizasyonun ardından yurt olarak öğrencilere bırakılacak. Akdeniz Oyunlarına Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından 32 branşta 24 ülkeden yaklaşık 4 bin sporcu katılacak. Hentbol, binicilik, kano ve kürek yarışları Adanada yapılacak.
     Şanıvarın, konferans sonunda, katılımcılara Akdeniz Oyunları ile ilgili maskot, tişört, rozet ve tanıtıcı broşürler hediye ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER