2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Oyunlar kapsamında 112 acil sağlık hizmeti istasyon sayısını 60a çıkarmayı planlayan Mersin Sağlık Müdürlüğü, 6 ambulansı daha bünyesine kattı


MERSİN (A.A) - 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında 112 acil sağlık hizmeti istasyon sayısını 60a çıkarmayı planlayan Mersin Sağlık Müdürlüğü 6 ambulansı daha bünyesine kattı.
     2012 yılı başında il genelinde toplam 30 olan acil sağlık hizmeti istasyon sayısını, yıl sonunda 48e çıkaran il müdürlüğü, 6 yeni ambulansı daha hizmete sundu.
     İl Sağlık Müdür Vekili Aytekin Kemik, Akbelen Aile Sağlığı Merkezinde ambulansların tanıtımı için düzenlenen toplantıda, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda 2013 Akdeniz Oyunlarına kadar 112 acil sağlık hizmeti istasyon sayısını 60a çıkarma kararı aldıklarını söyledi.
     Karar doğrultusunda 6 ambulansı daha hizmete sunduklarını ifade eden Kemik, şunları kaydetti:
     Bu 6 ambulanstan 1i özel olarak dizayn edilen obez ambulansı. 300 kiloya kadar obez hastalara hizmet sunulacağı zaman bu ambulanstan yararlanacağız. Bu ambulansları da hizmete sunduğumuzda Ambulans Servisi Başhekimliğine ait il genelinde 58 aktif ambulansımız olacak. Akdeniz Oyunları kapsamında müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen arkadaşlarımız çalışmalarına devam etmekte. Oyunlar esnasında her müsabakada bir ambulans bulunacak. Bunun yanı sıra sahada 1 hekim ve 1 sağlık personelinin görev yapması planlanıyor. Bazı konaklama tesislerinde ise 24 saat ambulans ve sağlık ekibi görevlendirilecek.
     Mersin 112 Ambulans Servisi Başhekimliğine yılda yaklaşık 3 milyon çağrının geldiğine dikkati çeken Kemik, Günde 400-450 vakaya müdahale ediyoruz. İlimizde bulunan 112 Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde 57 hekim, 67 ambulans acil bakım teknikeri, 432 acil tıp teknisyeni ve 185 şoför olmak üzere alanında uzman sürekli hizmet içi eğitimden geçen 741 sağlık çalışanı, olaylara anında müdahale ediyor dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER